Pestis Imperium ongediertebestrijding

#2 Is jouw werk leuk?

×
Ga terug naar het overzicht

#2 Is jouw werk leuk?

Vaak ontvangen we de vraag of ons werk wel leuk is. Omdat dit een terugkerende vraag is, zijn we gestart met een serie aan blogs om over ons werk te vertellen. De leuke kanten van het werk maar ook de mindere kanten van het werk; want óók die hebben we. Vandaag het verhaal over een man met een mierenfobie.

Help, mieren!

We ontvangen een telefoontje van een meneer die beweerd mierenoverlast te hebben. Ze lopen O-V-E-R-A-L volgens meneer. Er zijn al 2 andere bestrijders geweest maar die kunnen er niks van, de mieren zijn er nog steeds. Dit zet vraagtekens bij ons aangezien wij niet beschikken over méér of andere materialen dan andere bestrijders. Maar we plannen toch een afspraak in om te zien of dat wij meneer misschien kunnen helpen.

Inspectie

Eenmaal aangekomen zien we inderdaad enkele mieren lopen. Het lijken gewone wegmieren. We zien dat andere bestrijders wespenpoeder in bakjes hebben gedaan en die neergezet hebben. Meneer blijkt zelf elke uur in de weer te zijn met heet water en Glassex in de tuin. Wij kiezen ervoor om in huis gel aan te brengen. Na dit bezoek spreken we af dat we telefonisch contact houden met meneer. Wanneer het probleem blijft bestaan, kunnen we ervoor kiezen om de mieren te laten determineren.

Determinatie

We houden elke 14 dagen telefonisch contact met meneer. Hierbij vragen we hoe het ervoor staat. Een tijdje geeft meneer aan dat hij geen mieren meer gezien heeft en dat hij rustiger is. Maar na 6 weken heeft meneer toch weer een mier gezien. Hij wil dat we de mieren vangen en laten determineren. Om meneer hierin gerust te stellen doen we dit. We rijden opnieuw naar hem toe, bekijken de situatie en treffen weer enkele mieren aan. Maar deze keer alleen buiten in de tuin. Meneer durft zijn tuin niet meer in, houdt de deur potdicht en laat ons alleen even snel naar buiten om wat mieren te vangen voor de determinatie.

Na een weekje ontvangen we de resultaten van de determinatie; inderdaad wegmier (Lasius Niger Linneaus). Dit is een veel voorkomende miersoort in Nederland. Deze nuttige miersoort ruimt veel op voor ons in de natuur en zorgt voor balans. Niet een miersoort waar je snel iets aan hoeft te doen.

We lichtten meneer in en hij lijkt gerustgesteld.

Opgesloten in huis

Wanneer we 14 dagen later weer contact hebben met meneer gaat het toch niet goed. Meneer zou het aankomende weekend naar zijn zoon in Friesland gaan maar heeft die afgezegd omdat er mieren in de tuin rondlopen. Wij besluiten toch weer een bezoek af te leggen. Deze keer met een andere insteek.

Eenmaal aangekomen zien we inderdaad weer enkele mieren in de tuin rondlopen. Meneer is dermate van streek dat zijn normale leven er zichtbaar onder lijdt. Deze keer nemen we meneer mee naar buiten, de wijk in. We wandelen ruim een uur met meneer door de wijk. Overal laten we zien dat de mieren er zijn en er ook horen te zijn. We leggen uit dat de mieren gezond zijn voor de tuin en dat wanneer hij de mieren in zijn tuin wil blijven bestrijden met heet water en Glassex, dit geen nut heeft. Er zullen vanzelf weer mieren vanuit de tuin van de buren naar hem toe wandelen. Beter kan meneer zich realiseren dat overal om ons heen mieren leven en dat ze hem niet aanvallen. Tijdens dat uurtje wandelen is er ergens een kwartje gevallen bij meneer. Hij ontspant zichtbaar en wanneer we in de weken erna telefonisch contact met hem opnemen, is hij bij zijn zoon in Friesland op bezoek geweest en niet meer bang voor de mieren in de tuin. Wanneer de mieren onverhoopt wel weer zijn huis binnen komen, zal hij contact met ons opnemen. Maar dat is tot nu toe niet meer gebeurd.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten

Klantervaringen

Review

Pestis imperium heeft zeer deskundig advies gegeven en vervolgens alles in overleg uitgevoerd. Er wordt meegedacht en goed gecommuniceerd.

– R. Jansen – Ondernemer

Review

Onze opdrachtgevers ervaren de inspectierondes als prettig, werknemers zijn benaderbaar, prettig in de omgang en accuraat met afspraken.

– DuurzaamNL – Projectleider

Review

Super snel geholpen door Pestis imperium, ben zo blij dat hij meteen kon komen toen ik belde. Vakwerk afgeleverd. Nam de tijd en alles goed uitgelegd. Top service.

– Angelique Matser – Particulier

Review

Keurig vakkundig bedrijf wat zijn afspraken netjes nakomt, de volgende keer ga ik zeker weer gebruik maken van dit bedrijf. Ik ben snel en netjes geholpen.

– B&B Veluwezoom Bosranda

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71