Pestis Imperium ongediertebestrijding

#3 Is jouw werk leuk?

×
Ga terug naar het overzicht

#3 Is jouw werk leuk?

Vaak ontvangen we de vraag of ons werk wel leuk is. Omdat dit een terugkerende vraag is, zijn we gestart met een serie aan blogs om over ons werk te vertellen. De leuke kanten van het werk maar ook de mindere kanten van het werk; want óók die hebben we. Vandaag het verhaal over krekeloverlast.

Krekelmelding

We ontvangen een telefoontje van een mevrouw met een krekel in de muur. Zij en haar man kunnen er allebei slecht van slapen. Het gaat de hele dag door. Maar ze kunnen niet ontdekken waar de krekel zich ophoudt. De ene keer hoort ze het in de woonkamer, dan weer in de keuken en ook in de zitkamer. Het geluid is er al weken. Mevrouw heeft al gespoten met allerlei spuitbussen in de hoop de krekel te raken. Kunnen wij alsjeblieft snel langskomen?

Inspectie

Eenmaal aangekomen blijkt het te gaan om een ouder echtpaar. Ook de schoonmaakster is er op dat moment. De schoonmaakster had het geluid ook gehoord maar ze dacht niet aan krekels maar aan iets elektrisch. Vlak na binnenkomst is het geluid te horen. Het klinkt niet als een dierlijk geluid maar wat is het dan wel?

Het geluid komt uit de keuken maar is ook te horen in de zitkamer. Daar klinkt het alleen een stuk doffer. Zou het dan toch uit de aangrenzende schuur komen?

Doordat het geluid steeds weer opnieuw te horen is, gaan we het geluid timen. Wat blijkt? Het geluid is exact elke 44 seconden te horen.

Batterijen

Met deze wetenschap keren we terug naar de keuken. Daar gaan we op zoek naar de rookmelder. Deze lag achter het keukenblok. Eenmaal gevonden, horen we het geluid hard uit de rookmelder komen. De batterij is op en dat geeft de rookmelder aan.

Volgens mevrouw heeft ze maar 1 rookmelder maar we horen hetzelfde geluid ook uit de zitkamer. Al speurend naar waar het geluid vandaan komt, vinden we de rookmelder in een doosje waar hij bedolven is onder papier. Daarnaast ligt dit doosje in een lade. De batterij van deze rookmelder is ook leeg. Geen krekels dus maar lege batterijen!

Opgelucht

Mevrouw is helemaal opgelucht dat het geen krekels bleken te zijn. Ze had hier al weken last van en was de wanhoop nabij. We informeerden mevrouw direct over de nieuwe regels m.b.t. rookmelders in bestaande woningen.

Mevrouw heeft alles opgeschreven en gaat aan de slag met nieuwe batterijen en koopt nog extra rookmelders en koolmonoxidemelders erbij.

Heeft u ook vragen over vreemde geluiden? Neem gerust contact met ons op.

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten

Klantervaringen

Review

Pestis imperium heeft zeer deskundig advies gegeven en vervolgens alles in overleg uitgevoerd. Er wordt meegedacht en goed gecommuniceerd.

– R. Jansen – Ondernemer

Review

Onze opdrachtgevers ervaren de inspectierondes als prettig, werknemers zijn benaderbaar, prettig in de omgang en accuraat met afspraken.

– DuurzaamNL – Projectleider

Review

Super snel geholpen door Pestis imperium, ben zo blij dat hij meteen kon komen toen ik belde. Vakwerk afgeleverd. Nam de tijd en alles goed uitgelegd. Top service.

– Angelique Matser – Particulier

Review

Keurig vakkundig bedrijf wat zijn afspraken netjes nakomt, de volgende keer ga ik zeker weer gebruik maken van dit bedrijf. Ik ben snel en netjes geholpen.

– B&B Veluwezoom Bosranda

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71