Pestis Imperium ongediertebestrijding

Plaagdierbeheersing kan door ondanks de lockdown

×
Ga terug naar het overzicht

Plaagdierbeheersing kan door ondanks de lockdown

14 december j.l. maakte onze overheid bekend dat we weer in lockdown gaan tot in ieder geval 19 januari 2021. Plaagdierbeheersers mogen gelukkig door gaan met de werkzaamheden. Plaagdierbeheersing is van essentieel belang voor onze gezondheid. Waarom? Dat leest u hier. Ook gaan we in op hoe ú een steentje bij kan dragen aan het verminderen van plaagdieren.

Vanwege de volks- en diergezondheid kennen we in Nederland strikte, wettelijke, eisen met betrekking tot hygiëne en veiligheid in de voedselketen. Dit is nodig om bij te dragen aan de gezondheid van alle inwoners. Plaagdierbeheersing wordt hierbij als essentiële randvoorwaarde gezien.

Diverse plaagdieren dragen verschillende ziektes met zich mee. Wanneer de plaagdieren zich ophouden in gebieden waar mensen zich bevinden, is het risico aanwezig dat ziektes zich verspreiden. Buiten de coronapandemie is ons vak daarom al van groot belang voor de volksgezondheid. Nu met de bestrijding van het Covid-19 virus is het nóg belangrijker dat andere ziektes zich niet kunnen verspreiden.

Tijdens de eerste lockdown stond plaagdierbeheersing niet op de lijst met cruciale beroepen. Kennis- en Adviescentrum Dierplagen en Brancheorganisaties Platform Plaagdierbeheersing Nederland en Keurmerk Plaagdier Management Bedrijven hebben gezamenlijk een brief geschreven om plaagdierbeheersers aan te merken als cruciaal beroep. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft aan deze organisaties aangegeven dat plaagdierbeheersers niet op de lijst met cruciale beroepen komen maar zij onderschrijft dat de plaagdierbeheersing zoveel mogelijk moet worden voortgezet. Natuurlijk moeten wij ons, net als alle anderen, houden aan de gedragsregels.

Samen kunnen we overlast van plaagdieren tegen gaan

Wat kunnen we zelf doen om overlast te beperken?

  • Laat geen voedsel rondslingeren;
  • Berg voedsel op in afgesloten bakken;
  • Maak ook schoon op plekken waar u het niet goed ziet, zoals onder het keukenblok;
  • Maak gaten dicht in de buitenmuren zodat dieren niet naar binnen kunnen komen;
  • Laat vogelwering aanbrengen om te zorgen dat vogels niet op uw gebouw gaan zitten en daar uitwerpselen achter laten;
  • Laat een plaagdierbeheerser langs komen wanneer u aangevreten verpakkingen ziet, uitwerpselen of plaagdieren ziet lopen.

Ervaart u overlast? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Wat zeggen onze klanten

Klantervaringen

Review

Pestis imperium heeft zeer deskundig advies gegeven en vervolgens alles in overleg uitgevoerd. Er wordt meegedacht en goed gecommuniceerd.

– R. Jansen – Ondernemer

Review

Onze opdrachtgevers ervaren de inspectierondes als prettig, werknemers zijn benaderbaar, prettig in de omgang en accuraat met afspraken.

– DuurzaamNL – Projectleider

Review

Super snel geholpen door Pestis imperium, ben zo blij dat hij meteen kon komen toen ik belde. Vakwerk afgeleverd. Nam de tijd en alles goed uitgelegd. Top service.

– Angelique Matser – Particulier

Review

Keurig vakkundig bedrijf wat zijn afspraken netjes nakomt, de volgende keer ga ik zeker weer gebruik maken van dit bedrijf. Ik ben snel en netjes geholpen.

– B&B Veluwezoom Bosranda

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71