Wespen bestrijden

Pestis imperium

Wespen bestrijden

Ervaart u overlast door wespen? Pestis imperium helpt u professioneel af van wespen. Lees vooral verder want er hoeft niet altijd bestreden te worden.

Spoed? Klik hier Offerte aanvragen
×

Al meer

Dan 10 jaar ervaring

in ongediertebestrijding

Wij zijn in

duurzaam plaagdierbeheer

gespecialiseerd

We werken

snel en effectief

aan lange termijn oplossingen

We zijn

IPM-K gecertificeerd

voor bestrijding

Overlast van de gewone wesp

Limonadewesp

Overlast van de gewone wesp

Limonadewesp of gewone wesp is een veelgebruikte term voor diverse soorten overlastgevende wespen. Deze soorten hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze een nest bouwen dat steeds groter wordt. Een ander gedeelte dat ze gemeen hebben, is dat hun dieet enerzijds bestaat uit het eten van ‘vlees’ in de vorm van insecten. Anderzijds eten zij zoetstoffen. Lange tijd ervaart u geen overlast van deze wespen totdat het nest te groot wordt of zij hun voedsel gaan halen bij de mensen. De overlast komt tot uitdrukking door:

  • Wespen komen op het eten of drinken af;
  • Het nest wordt dermate groot waarbij de wespen een weg naar binnen hebben gevonden en ze in kamers in het gebouw te vinden zijn.

Offerte aanvragen

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71

Overlast van de franse veldwesp

Franse veldwesp, een nuttig diertje

Overlast van de franse veldwesp

In tegenstelling tot de limonadewesp, leeft de franse veldwesp geheel anders. Vaak is deze soort onder dakpannen te vinden maar ook op andere plekken kun je ze tegenkomen. De franse veldwesp geeft meestal weinig tot geen overlast. Deze wespensoort eet alleen maar insecten en komt niet op de zoetstoffen van mensen af. Ook de manier waarop zij nesten bouwen verschilt met de limonadewesp. De franse veldwesp maakt meerdere kleine ‘open’ nestjes ter grootte van een kleine vuist. Hierdoor wordt het nest nooit zo groot dat zij naar binnen komen. De Franse veldwesp hoeft door zijn leefwijze bijna nooit bestreden te worden.

Pestis imperium kan bij u op locatie zien met welke wespensoort u te maken heeft.

Neem contact op

Wanneer wespen bestrijden?

Bestrijden?

Wanneer bestrijden?

Wespen zijn ontzettend nuttig en moeten alleen bij overlast bestreden worden. Ze vangen veel andere insecten zoals vliegen, muggen en spinnen.

Ons advies om de limonadewesp te bestrijden is wanneer:

  • Er iemand allergisch is voor wespensteken;
  • Een nest zo groot wordt dat de wespen naar binnen knagen;
  • Kleine kinderen aanwezig zijn rondom het nest;
  • Dieren aanwezig zijn die ‘happen’ naar wespen.

Ons advies om de Franse veldwesp te bestrijden is wanneer:

  • Werkzaamheden uitgevoerd worden op de plek waar ze zitten. Denk hierbij aan schilderwerken, dakwerkzaamheden, zonnepanelen plaatsen, etc.

Bij een franse veldwesp kan gekozen worden om alleen dat stuk te bestrijden waar de werkzaamheden plaatsvinden en niet het gehele oppervlak.

Offerte aanvragen

Niet doen!

Waarschuwing

Niet doen!

Maak of stop nooit de uitvliegopening van een actief nest dicht. De wespen zullen net zo lang zoeken of knagen tot ze een andere uitgang hebben gevonden. Zo kunnen ze in grote aantallen ook binnen een gebouw of woning terechtkomen!

Moet je dan nooit de openingen dichtmaken? Ja zeker wel. Maak de openingen bij voorkeur in januari/februari dicht. Hierdoor voorkomt u dat op die plek een nest kan ontstaan. Wilt u advies over wat de beste manier is om openingen te dichten? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Wat zeggen onze klanten

Klantervaringen

Review

Pestis imperium heeft zeer deskundig advies gegeven en vervolgens alles in overleg uitgevoerd. Er wordt meegedacht en goed gecommuniceerd.

– R. Jansen – Ondernemer

Review

Onze opdrachtgevers ervaren de inspectierondes als prettig, werknemers zijn benaderbaar, prettig in de omgang en accuraat met afspraken.

– DuurzaamNL – Projectleider

Review

Super snel geholpen door Pestis imperium, ben zo blij dat hij meteen kon komen toen ik belde. Vakwerk afgeleverd. Nam de tijd en alles goed uitgelegd. Top service.

– Angelique Matser – Particulier

Review

Keurig vakkundig bedrijf wat zijn afspraken netjes nakomt, de volgende keer ga ik zeker weer gebruik maken van dit bedrijf. Ik ben snel en netjes geholpen.

– B&B Veluwezoom Bosranda

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71