Meeuwen verjagen

Pestis imperium

Meeuwen verjagen

Ervaart u overlast van krijsende en agressieve meeuwen? Pestis imperium is specialist op vogelgebied. Meeuwen mogen geweerd worden en in sommige gevallen, met ontheffing, zijn andere mogelijkheden om overlast van meeuwen te reduceren. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Spoed? Klik hier Offerte aanvragen
×

Al meer dan

10 jaar ervaring

in ongediertebestrijding

Wij zijn in

duurzaam plaagdierbeheer

gespecialiseerd

We werken

snel en effectief

aan lange termijn oplossingen

We zijn

IPM-K gecertificeerd

voor bestrijding

Overlast van meeuwen

Krijsen en agressiviteit

Overlast van meeuwen

Rond februari keren meeuwen terug naar hun broedplaats en start het paringsritueel. Vervolgens bouwen de meeuwen een nest, vaak op daken. Wanneer halverwege april het nest klaar is, worden de eerste eieren gelegd. De overlast start vaak wanneer de eieren in juni uitkomen. Kuikens schreeuwen om voedsel en hun ouders worden zeer beschermend. Wanneer mensen te dichtbij komen, zullen meeuwen schijnaanvallen uitvoeren waarbij ze proberen hun uitwerpselen op de mensen te laten vallen.

In juli gaan de kuikens hun eerste vluchten maken. Dit gaat gepaard met veel geschreeuw. Hun ouders zijn daarbij erg fanatiek en beschermend. Aan het einde van de zomer zwermen de volwassen en jonge meeuwen uit en keert de rust terug tot het volgende broedseizoen. Overlast van meeuwen is daardoor een jaarlijks ritueel.

Offerte aanvragen

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71

Wering meeuwen

Aantallen reduceren

Wering

Wering aanbrengen voor meeuwen is mogelijk wanneer de meeuwen langs of op gevels zitten. Hierbij kunt u denken aan:

  • Draadwering
  • Vogelpennen
  • Schrikwering
  • Wering d.m.v. een elektromagnetisch krachtveld (wij zijn een erkend Flock Off installateur)
  • Wering d.m.v. geluid

In sommige gevallen is het toegestaan om door populatiebeheer de meeuwen te verminderen. Hierbij worden de eieren in het nest behandeld. Dit is alleen toegestaan bij een integrale aanpak mét een ontheffing.

Offerte aanvragen

Werkwijze meeuwen verjagen

Altijd een oplossing

Werkwijze

Wij komen bij u op locatie om de situatie in kaart te brengen. Op basis daarvan bepalen we de strategie om de meeuwenoverlast te verhelpen. We bieden een passende oplossing om de overlast voor nu én in de toekomst te verhelpen.

Offerte aanvragen

Wat zeggen onze klanten

Klantervaringen

Review

Pestis imperium heeft zeer deskundig advies gegeven en vervolgens alles in overleg uitgevoerd. Er wordt meegedacht en goed gecommuniceerd.

– R. Jansen – Ondernemer

Review

Onze opdrachtgevers ervaren de inspectierondes als prettig, werknemers zijn benaderbaar, prettig in de omgang en accuraat met afspraken.

– DuurzaamNL – Projectleider

Review

Super snel geholpen door Pestis imperium, ben zo blij dat hij meteen kon komen toen ik belde. Vakwerk afgeleverd. Nam de tijd en alles goed uitgelegd. Top service.

– Angelique Matser – Particulier

Review

Keurig vakkundig bedrijf wat zijn afspraken netjes nakomt, de volgende keer ga ik zeker weer gebruik maken van dit bedrijf. Ik ben snel en netjes geholpen.

– B&B Veluwezoom Bosranda

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71