Hoornaar bestrijden

Pestis imperium

Hoornaar bestrijden

Heeft u overlast van hoornaars? Pestis imperium helpt u professioneel af van de hoornaars. Lees vooral verder want er wordt onderscheid gemaakt tussen de Europese en de Aziatische hoornaar.

Spoed? Klik hier Offerte aanvragen
×

Al meer

Dan 10 jaar ervaring

in ongediertebestrijding

Al meer dan

10 jaar ervaring

in ongediertebestrijding

Wij zijn in

duurzaam plaagdierbeheer

gespecialiseerd

We zijn

IPM-K gecertificeerd

voor bestrijding

Overlast van de Europese Hoornaar

Europese hoornaar

Overlast van de Europese Hoornaar

De Europese Hoornaar is een inheemse wespensoort, wat betekent dat hij hier van nature voorkomt. Hoornaars bouwen hun nesten graag in bomen maar soms vinden we ze ook in gebouwen. Aan het einde van april zet de koningin haar eerste eitjes af waarna het nest zal groeien tot maximaal 1.000 hoornaars. Na het seizoen sterft het nest af waarna er het jaar erop weer een nieuw nest gemaakt wordt. De Europese Hoornaar is niet agressief aangelegd maar zal zeker steken wanneer zijn nest of hijzelf bedreigd wordt.

Offerte aanvragen

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71

Overlast van de Aziatische Hoornaar

Aziatische hoornaar

Overlast van de Aziatische Hoornaar

De Aziatische Hoornaar komt van oorsprong niet voor in Nederland. Het is een invasieve exoot die een bedreiging vormt voor onze inheemse bestuivers zoals hommels en bijen. De Aziatische hoornaar bouwt 2 nesten, een voorjaarsnest en een zomernest. Heeft u een nest gevonden? Ga dan vooral niet zelf aan de slag! De nesten moeten professioneel opgespoord en verdelgd worden. Daarnaast zijn we verplicht om het nest te melden.

Offerte aanvragen

Werkwijze bestrijden hoornaar

Altijd een passende oplossing

Werkwijze

Telefonisch stellen we u vragen om een indicatie te krijgen of dat het de Europese Hoornaar of de Aziatische Hoornaar betreft. Bij een bezoek op uw locatie brengen we definitief in kaart om welke hoornaar het gaat. Indien de Europese hoornaar voor gevaarlijke situaties zorgt, zullen we het nest bestrijden. Indien het de Aziatische hoornaar betreft, volgt er een ander stappenplan. Hier spelen meerdere factoren mee, zoals of het een voorjaarsnest of een zomernest betreft. Op basis van wat we aantreffen bepalen we een passende strategie om van de Aziatische hoornaar af te komen.

Offerte aanvragen

Hoornaars, bijen of wespen

Ga niet zelf aan de slag!

Hoornaars, bijen of wespen?

Veel mensen weten niet goed het verschil tussen bijen, wespen en hoornaars. En ook tussen wespensoorten zitten weer verschillen. Afhankelijk van het soort bij of wesp, zijn maatregelen nodig. Ga niet zelf aan de slag met het bestrijden van deze dieren. Een steek op de verkeerde plek kan soms namelijk levensgevaarlijke situaties opleveren. Heeft u hulp nodig? Neem gerust contact met ons op! We helpen u graag zo snel en zo effectief mogelijk.

Offerte aanvragen

Wat zeggen onze klanten

Klantervaringen

Review

Pestis imperium heeft zeer deskundig advies gegeven en vervolgens alles in overleg uitgevoerd. Er wordt meegedacht en goed gecommuniceerd.

– R. Jansen – Ondernemer

Review

Onze opdrachtgevers ervaren de inspectierondes als prettig, werknemers zijn benaderbaar, prettig in de omgang en accuraat met afspraken.

– DuurzaamNL – Projectleider

Review

Super snel geholpen door Pestis imperium, ben zo blij dat hij meteen kon komen toen ik belde. Vakwerk afgeleverd. Nam de tijd en alles goed uitgelegd. Top service.

– Angelique Matser – Particulier

Review

Keurig vakkundig bedrijf wat zijn afspraken netjes nakomt, de volgende keer ga ik zeker weer gebruik maken van dit bedrijf. Ik ben snel en netjes geholpen.

– B&B Veluwezoom Bosranda

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71