Houtworm bestrijden

Pestis imperium

Houtworm bestrijden

Pestis imperium is gespecialiseerd in het bestrijden van houtworm. Houtworm wordt gebruikt als verzamelnaam voor allerlei houtaantastende insecten. De meest voorkomende zijn de gewone houtwormkever, grote houtwormkever, huisboktor, spinthoutkever en heipaalkever. Wij bieden een maatwerkoplossing voor ieder type houtworm.

Spoed? Klik hier Offerte aanvragen
×

Al meer

Dan 10 jaar ervaring

in ongediertebestrijding

Wij zijn in

duurzaam plaagdierbeheer

gespecialiseerd

We werken

snel en effectief

aan lange termijn oplossingen

We zijn

IPM-K gecertificeerd

voor bestrijding

Overlast van houtworm

Knagen en uitvliegen

Overlast van houtworm

Bij houtworm worden eitjes in het hout gelegd. Wanneer de eitjes uitkomen, knagen de larven zich het hout in. Afhankelijk van het soort insect, knagen de larven 1 tot soms wel 12 jaar! De larven verpoppen zich vervolgens net onder de oppervlakte van hout. Tussen maart en september zullen de volwassen insecten uit het hout vliegen. Bij het uitvliegen valt er boormeel naar beneden. De volwassen insecten zullen nieuwe eitjes in het hout leggen waardoor de aantasting van het hout steeds verder gaat. Last van gaatjes in balken? Vloeren? Plafonds? Meubelen? Neem gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71

Werkwijze houtworm bestrijden

Bestrijden en beschermen

Werkwijze

Heeft u overlast van gaatjes in uw houten constructie? Wij komen graag bij u langs om de situatie in kaart te brengen. Op basis daarvan bepalen we een passende aanpak om houtworm te bestrijden. In monumentale panden gelden strengere eisen waar we altijd rekening mee houden. Er zijn verschillende aanpakken mogelijk:

  • Monitoring (vaak toegepast in monumenten)
  • Impregneren
  • Injecteren
  • Vervanging van te ernstig aangetast hout
  • Hete luchtbehandeling
  • Zuurstofarme behandeling
  • Microgolven
  • Vriesbehandeling
  • Gammastraling

Offerte aanvragen

Inspectie en uitvoering altijd door een professional

Gediplomeerde professionals

Inspectie en uitvoering altijd door een professional

De schade die houtaantastende insecten kunnen veroorzaken, kunnen grote gevolgen hebben. Daarom is het van belang om hiervoor een professional in te schakelen die specifiek voor dit onderdeel gediplomeerd is. Heeft u last van houtworm? De inspectie én behandeling door Pestis imperium wordt altijd uitgevoerd door een gediplomeerd adviseur houtbescherming.

Offerte aanvragen

Wat zeggen onze klanten

Klantervaringen

Review

Pestis imperium heeft zeer deskundig advies gegeven en vervolgens alles in overleg uitgevoerd. Er wordt meegedacht en goed gecommuniceerd.

– R. Jansen – Ondernemer

Review

Onze opdrachtgevers ervaren de inspectierondes als prettig, werknemers zijn benaderbaar, prettig in de omgang en accuraat met afspraken.

– DuurzaamNL – Projectleider

Review

Super snel geholpen door Pestis imperium, ben zo blij dat hij meteen kon komen toen ik belde. Vakwerk afgeleverd. Nam de tijd en alles goed uitgelegd. Top service.

– Angelique Matser – Particulier

Review

Keurig vakkundig bedrijf wat zijn afspraken netjes nakomt, de volgende keer ga ik zeker weer gebruik maken van dit bedrijf. Ik ben snel en netjes geholpen.

– B&B Veluwezoom Bosranda

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71