Muggen bestrijden

Pestis imperium

Muggen bestrijden

Pestis imperium is specialist in muggen bestrijding. De aanpak per muggensoort verschilt. We komen graag bij u langs om de situatie in kaart te brengen. Neem gerust contact met ons op.

Spoed? Klik hier Offerte aanvragen
×

Al meer dan

10 jaar ervaring

in ongediertebestrijding

Wij zijn in

duurzaam plaagdierbeheer

gespecialiseerd

We werken

snel en effectief

aan lange termijn oplossingen

We zijn

IPM-K gecertificeerd

voor bestrijding

Overlast van muggen

Pijnlijke steken

Overlast van muggen

Overlast veroorzaakt door muggen verschilt. Er zijn steekmuggen die pijnlijke steken veroorzaken en daarmee ziekten kunnen overbrengen. Aan de andere kant zijn er ook vele niet-stekende muggen die vooral hinder veroorzaken doordat ze in grote aantallen aanwezig zijn. Muggen ontwikkelen zich op verschillende plaatsen, vaak in stilstaand water maar ook in bijvoorbeeld rottende organismen. U kunt zelf een aantal zaken zelf doen om muggenoverlast te verminderen:

  • Plaats horren
  • Voorkom stilstaand water, denk hierbij ook aan bloembakken, emmers en dakgoten
  • Voorkom rottende organische materialen zoals snoeiafval
  • Plaats vissen in een vijver
  • Creëer tocht door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten

Offerte aanvragen

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71

Werkwijze muggen bestrijden

We helpen u graag!

Werkwijze

Ervaart u overlast van muggen? Neem dan contact met ons op. Pestis imperium denkt graag met u mee om van de overlast af te komen. De aanpak per muggensoort verschilt. We komen graag ter plaatse om de situatie in kaart te brengen Soms is het nodig om de muggen ter determinatie op te sturen zodat er gerichter gewerkt kan worden. Wanneer muggen binnen een gebouw zitten, kunnen we dat vaak oplossen. Wanneer muggen buiten zitten, zullen we geen gebruik maken van insecticide. Wél kunnen we meedenken in een biodivers terreinbeleid om natuurlijke vijanden te lokken en tegelijkertijd de locatie zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor de muggen.

Offerte aanvragen

Natuurinclusief beheersen

Overlast verminderen door extra natuur

Natuurinclusief beheersen

Een andere denkwijze betreffende overlast is ook mogelijk, namelijk natuurinclusief beheersen. Muggen zijn daar te vinden waar de omgeving ideaal is. Wanneer de omgeving aangepast zou worden, wordt de overlast van muggen minder. Hierbij valt te denken aan het verplaatsen van een vijver, verplaatsen of aanpassen van verlichting, het kort houden van begroeiing of juíst extra specifieke beplanting op de juiste plaats zetten waardoor andere insecten komen en bijvoorbeeld een vleermuissoort wordt aangetrokken. Hierdoor kan u genieten van een prachtige omgeving inclusief bijhorende fauna maar met minder of geen overlast. Deze trajecten hebben overigens wel tijd nodig (minimaal 1 jaar) voordat de natuur aangepast en gewend is. Neem gerust contact met ons op wanneer u geïnteresseerd bent in natuurinclusief beheersen van muggen of andere dieren.

Offerte aanvragen

Bestrijding niet altijd mogelijk

Tijdelijke overlast

Bestrijding niet altijd mogelijk

Soms is het niet nodig om iets te doen tegen muggen. Dat kan bijvoorbeeld bij een dansmuggensoort die alleen in januari/februari aanwezig is en daarna geen hinder meer veroorzaakt. Ook is het niet altijd mogelijk om te bestrijden. Als dit het geval is, zullen we u daarover informeren.

Offerte aanvragen

Wat zeggen onze klanten

Klantervaringen

Review

Pestis imperium heeft zeer deskundig advies gegeven en vervolgens alles in overleg uitgevoerd. Er wordt meegedacht en goed gecommuniceerd.

– R. Jansen – Ondernemer

Review

Onze opdrachtgevers ervaren de inspectierondes als prettig, werknemers zijn benaderbaar, prettig in de omgang en accuraat met afspraken.

– DuurzaamNL – Projectleider

Review

Super snel geholpen door Pestis imperium, ben zo blij dat hij meteen kon komen toen ik belde. Vakwerk afgeleverd. Nam de tijd en alles goed uitgelegd. Top service.

– Angelique Matser – Particulier

Review

Keurig vakkundig bedrijf wat zijn afspraken netjes nakomt, de volgende keer ga ik zeker weer gebruik maken van dit bedrijf. Ik ben snel en netjes geholpen.

– B&B Veluwezoom Bosranda

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71