Zwammen bestrijden

Pestis imperium

Zwammen bestrijden

Pestis imperium is gespecialiseerd in het bestrijden van zwammen. De meest voorkomende zwammen zijn huiszwam en kelderzwam, beiden veroorzaken ze bruinrot. Maar naast deze 2 bekende zwammen, komen we ook andere soorten tegen. Komt u schimmel of zwam tegen in uw gebouw? Schroom dan niet en neem contact met ons op. Zwam moet je namelijk niet te lang laten zitten!

Spoed? Klik hier Offerte aanvragen
×

Al meer

Dan 10 jaar ervaring

in ongediertebestrijding

Wij zijn in

duurzaam plaagdierbeheer

gespecialiseerd

We werken

snel en effectief

aan lange termijn oplossingen

We zijn

IPM-K gecertificeerd

voor bestrijding

Overlast van zwammen

Slecht voor de gezondheid

Overlast van zwammen

Zwammen vallen vaak pas laat op. Een zwam ontstaat doordat kleine schimmelsporen zich hechten aan vochtig hout of ander organisch materiaal en daar schimmeldraden maken. Vaak heeft de ruimte een hoge luchtvochtigheid (>60%). Zolang het materiaal voldoende vocht (> 20%) in zich heeft, zullen schimmels doorgroeien. De schimmeldraden dringen het hout in en zorgen voor dat het hout gaat rotten en zijn (draag)kracht verliest. Wanneer de schimmels zich verder ontwikkelen wordt ook een vruchtlichaam (paddenstoel) zichtbaar. Het vruchtlichaam van de huiszwam is te herkennen aan 1 tot 3 cm dikke bruine plek met een witte rand eromheen. Het vruchtlichaam van een kelderzwam is 2 tot 4 mm dik, geelbruin van kleur met een lichte rand eromheen.

Bij zwammen merkt u op doordat een vruchtlichaam zichtbaar wordt, de bouwkundige constructie aangetast is of doordat er problemen met luchtwegen ontstaan.

Offerte aanvragen

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71

Waarom zwammen bestrijden?

Zwammen zijn gevaarlijk

Waarom zwammen bestrijden?

Zwammen zijn slecht voor uw gezondheid. Zo kunt u last krijgen van benauwdheid, irritatie aan de luchtwegen, astma en hoestbuien. Daarnaast kunnen zwammen gevaarlijke situaties opleveren wanneer de zwam het hout afbreekt en de bouwconstructie ondermijnd wordt. Bij het bestrijden van zwammen wordt onderzoek uitgevoerd om te bepalen of de aangetaste delen behandeld kunnen worden met een speciaal middel hiertegen of dat delen dusdanig zijn aangetast dat vervangen de enige manier is. Vaak is een combinatie van behandelen en vervangen aan de orde.

Offerte aanvragen

Voorkomen van zwammen

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen van zwammen

Hoe voorkom je zwammen?

  • Zorg ervoor dat het gebouw goed onderhouden wordt om vocht buiten de deur te houden. Denk hierbij aan het leegmaken van dakgoten, schilderwerk bijhouden, dakleeronderhoud en controleer regelmatig op lekkages.
  • Zorg voor een goede ventilatie zodat vocht altijd naar buiten kan i.p.v. opgesloten in een ruimte. Zet een raam open, zet de ventilatie aan in de keuken of badkamer en droog de was zo veel mogelijk buiten.
  • Indien mogelijk; controleer minimaal 1x per jaar de kruipruimte op (lucht)vochtigheid en tekenen van schimmels.

Offerte aanvragen

Inspectie en uitvoering altijd door een professional

Gediplomeerde professionals

Inspectie en uitvoering altijd door een professional

De schade die zwammen kunnen veroorzaken, kunnen grote gevolgen hebben. Daarom is het van belang om hiervoor een professional in te schakelen die specifiek voor dit onderdeel gediplomeerd is. Heeft u last van zwamvorming? De inspectie én behandeling door Pestis imperium wordt altijd uitgevoerd door een gediplomeerd adviseur.

Offerte aanvragen

Wat zeggen onze klanten

Klantervaringen

Review

Pestis imperium heeft zeer deskundig advies gegeven en vervolgens alles in overleg uitgevoerd. Er wordt meegedacht en goed gecommuniceerd.

– R. Jansen – Ondernemer

Review

Onze opdrachtgevers ervaren de inspectierondes als prettig, werknemers zijn benaderbaar, prettig in de omgang en accuraat met afspraken.

– DuurzaamNL – Projectleider

Review

Super snel geholpen door Pestis imperium, ben zo blij dat hij meteen kon komen toen ik belde. Vakwerk afgeleverd. Nam de tijd en alles goed uitgelegd. Top service.

– Angelique Matser – Particulier

Review

Keurig vakkundig bedrijf wat zijn afspraken netjes nakomt, de volgende keer ga ik zeker weer gebruik maken van dit bedrijf. Ik ben snel en netjes geholpen.

– B&B Veluwezoom Bosranda

Spoedgeval? Neem contact met ons.

085 – 066 70 71